28 de juny 2008

Arròs cremós amb formatge escumós embolcallat de salmó (o altrament dit rotllets de salmó farcit)

La cuina també és motiu de polèmica i tot i que en aquesta publicació no ens hi trobem directament implicats (no ens han cridat per demanar la nostra adhesió a un o altre bàndol) hem volgut “picar l’ullet” i demostrar que tots podem ser creatius en els títols (també a la cuina de casa) però el que realment importa és si al darrera dels noms imponents trobem quelcom que valgui la pena. El cert és que ni a casa dels uns ni dels altres no hi podem anar cada dia. Així que a l’espera de les nostres “estrelles Michelin” i amb la promesa que no se’ns pujaran els fums al cap si algun dia arriben, us oferim aquest sofisticadíssim plat (o no).
Ingredients (per a 4 persones): 500 gr. de salmó fresc; 400 gr. d’arròs; 300 ml. de nata líquida; 150 gr. de formatge “manchego” semicurat o qualsevol altre que us agradi; una fulla de llorer; sal i pebre al gust.
Preparació: A la peixateria demanem que ens netegin el salmó i ens facin filets el més prims possible. En una cassola ampla, hi posem aigua a bullir amb el llorer, un bon raig d’oli d’oliva i sal. Quan comenci a bullir, hi tirem l’arròs i el deixem coure uns 16 minuts aproximadament (fins que el gra estigui “al dente”). L’escorrem i el reservem. A la mateixa cassola hi posem la nata a bullir i deixem que redueixi una mica. Hi incorporem l’arròs i amb un ratllador molt fi hi afegim també el formatge. Hi donem unes quantes voltes fins que quedi una textura cremosa. Salpebrem. Posem el filets de salmó en una plata per anar al forn. A sobre de cada filet de salmó, hi afegim l’arròs cremós i emboliquem els filets (ens quedaran uns rotllets). Afegim un raig d’oli d’oliva per sobre de cada rotllet de salmó i empolvorem amb formatge ratllat. Finalment ho posem a gratinar uns minuts al forn. El podem servir sobre un llit d’enciams variats.
Tere Jorge