
Ingredients (per a 4 persones): 1 pollastre desossat; sal, pebre; 8 cullerades d’oli; sèsam; 4 o 5 cullerades de mel més aviat líquida; 1 taronja; 1 cullerada i mitja de sucre; verdures variades.
Preparació: Tallem i salpebrem el pollastre en trossets no gaire grans i tots més o menys de la mateixa mida per tal que a l’hora de cuinar es facin al mateix temps. Barregem la mel amb 3 cullerades d’oli i el sèsam i li tirem per sobre al pollastre deixant en maceració uns 30 minuts.
Escalfem la resta d’oli (és a dir, 5 cullerades) en el wok i fregim els trossets de pollastre, uns 4 minuts per cada banda fins que estiguin gairebé fets.
Retirem el wok del foc i traiem el pollastre que reservarem en un recipient. Rentem la taronja, l’eixuguem i ratllem una part de la pell i de l’altra part en fem tires primetes. Espremem el suc de la taronja.
Escalfem en el wok, a foc lent, el sucre fins que es caramel·litzi i el retirem del foc per afegir el suc de la taronja i el suc de la cocció. Remenem fins a aconseguir una salsa uniforme; si cal hi afegim més aigua o més suc de taronja. Barregem les ratlladures de taronja i ho deixem bullir a foc lent uns 3 minuts, hi afegim el pollastre i ho deixem coure junt uns 3 minuts més.
Si voleu hi podeu afegir verdures, que haureu de saltejar prèviament en l’oli un cop fregit el pollastre. Podeu utilitzar les verdures que vulgueu; això sí, tallades petites i de la mateixa mida.
Preparació: Tallem i salpebrem el pollastre en trossets no gaire grans i tots més o menys de la mateixa mida per tal que a l’hora de cuinar es facin al mateix temps. Barregem la mel amb 3 cullerades d’oli i el sèsam i li tirem per sobre al pollastre deixant en maceració uns 30 minuts.
Escalfem la resta d’oli (és a dir, 5 cullerades) en el wok i fregim els trossets de pollastre, uns 4 minuts per cada banda fins que estiguin gairebé fets.
Retirem el wok del foc i traiem el pollastre que reservarem en un recipient. Rentem la taronja, l’eixuguem i ratllem una part de la pell i de l’altra part en fem tires primetes. Espremem el suc de la taronja.
Escalfem en el wok, a foc lent, el sucre fins que es caramel·litzi i el retirem del foc per afegir el suc de la taronja i el suc de la cocció. Remenem fins a aconseguir una salsa uniforme; si cal hi afegim més aigua o més suc de taronja. Barregem les ratlladures de taronja i ho deixem bullir a foc lent uns 3 minuts, hi afegim el pollastre i ho deixem coure junt uns 3 minuts més.
Si voleu hi podeu afegir verdures, que haureu de saltejar prèviament en l’oli un cop fregit el pollastre. Podeu utilitzar les verdures que vulgueu; això sí, tallades petites i de la mateixa mida.
Tere Jorge
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada