14 de març 2010

Obres a Rivadeneyra


Barcelona està foradada per tot arreu. Hi ha mils d´obres que impedeixen a vianants i vehicles el pas pacífic, contemplatiu, pràctic i serè. Sorolls, gimcanes per cercar el metro o el pas del semàfor, alts i baixos, barreres, tanques ben lletges, perills de caure... I sembla que no solament no s´acaben sinó que en posen més: ara, amb l´AVE, la línia 9 i el “Plan E”, l´obra augmenta.
Ara bé, si hi ha un lloc a Barcelona que en uns potser 20 anys pocs temps ha estat sense foradar, és el tros de la Plaça Catalunya que va de Canaletes al carrer Rivadeneyra i que sovint s´allarga fins al Portal de l´Àngel. Per cert, és un indret on es mostra el civisme i la paciència de la gent, ja que malgrat alguns altercats, hi ha molt pocs conflictes, quan allà hi conflueixen els autocars dels turistes, els cotxes que entren al pàrking de la plaça, els que van al pàrking del Racc, la parada de taxis, una immensitat de busos, els cotxes que donen la volta a la plaça, i la gent que passeja, turisteja (lloc de cites de molts estrangers) i va a treballar, o a comprar.
Fa temps que haig d´anar sovint, per feina, al carrer Rivadeneyra, i baixo al metro a Catalunya. Ara fa poc, després de molts anys d´obertures i reobertures de la vorera, han posat el cartell del “Plan E” per renovar el carrer Rivadeneyra. Han estat tres mesos per construir i instal·lar una senzilla barana a l´entrada del pàrking del Racc. Altres cops han obert, sembla ser, per posar canyeries, fils elèctrics o per fer obres als passos del metro... Quasi sempre hi he observat forats en aquest castigat espai barceloní.
Jo diria que el que allà passa és tota una altra cosa. El Sr. Alcalde de Barcelona o algun regidor despert han descobert que allà a sota d´aquest lloc hi ha or, del brillant o del negre, i de tant en tant n´han d´extreure per poder sufragar els dèficits de l´Ajuntament i omplir més les seves arques. Esperem que sigui per poder pagar millors experts logístics que els que han pensat aquesta concentració conflictiva de forats, vehicles, pàrkings i persones, en aquest indret del cor de la ciutat. Quim Cervera