1 d’abr. 2007

Salmó de primavera, per Tere Jorge


Aquests dies passejant pels carrers dels barris, ja es comença a intuir en els aparadors de les botigues de roba quina és la moda que ens amenaça per aquesta primavera: molts colors cridaners, combinacions inversemblants, grans estampats que recorden el paper pintat dels anys 60, uns dissenys tipus Karina i el baúl de los recuerdos. Ja que una servidora no s’atrevirà a lluir-los, he pensat una recepta que complirà perfectament amb els cànons de la moda primavera i que segur que sí que us atrevireu tots a tastar.

Ingredients per a 4 persones: 500 gr. de salmó fresc; 1 ceba petita dolça; 1 pebrot vermell; 1 pebrot verd; 4 o 5 tomàquets petits; 1 llauna d’anxoves; 1 llauna petita de tonyina; 2 ous durs.
Preparació: Hem de bullir el salmó i deixar-ho refredar. Per fer una cocció correcta, hem de posar al foc aigua amb sal i quan arrenqui el bull afegir-hi el salmó i deixar coure’l uns 10 minuts (per a cada 500 gr. de peix). Un cop està fred el netegem, tenint molta cura d’enretirar totes les espines.

En un bol piquem molt petits la resta d’ingredients crus: la ceba, els pebrots, els tomàquets. Hi afegim la llauna de tonyina, les anxoves i els ous (tot tallat a trossets petits). Hi afegim el salmó tallat a daus i ho barregem amb un bon oli d’oliva. Si voleu hi podeu afegir, molt picat, algun tipus de condiment com ara julivert, cibulet o anet (“eneldo”).

Nota:
el fumet que resulta de bullir el salmó és molt suau i el podeu aprofitar perfectament per altres plats de peix o fideuà.