18 d’oct. 2007

Mares solteres

Arran de l’acord pressupostari pel qual es proposava de concedir més ajuts als infants de famílies en situació precària, entre les quals s’hi incloïen les mares solteres, el secretari de la Conferència Episcopal Espanyola es va sentir obligat a sortir immediatament a la palestra per qüestionar aquesta decisió, perquè segons ell afavoria la proliferació de famílies incorrectes, és a dir, les que no estaven formades per un pare i una mare convenientment casats i amb fills adequadament tinguts.Després, però, el mateix secretari va corregir més o menys aquesta presa de posició, i va manifestar que els infants mereixien tenir tots els ajuts que necessitessin. Però la primera reacció ja havia fet el seu efecte, i certament que resultava profundament significativa de la mentalitat que mou una part notable de l’episcopat. I és la idea que, per damunt de tot, el que cal és defensar les normatives sexuals oficials, que es fonamentem sempre en la consideració que la relació sexual és de per si una cosa dolenta que només se salva quan es realitza dins els cànons determinats per l’Església i amb la voluntat específica de tenir fills. Per això, les mares solteres i els seus fills, en principi no haurien de tenir cap ajuda. Després, quan es veu que això és objectivament un disbarat, es recula i s’intenta maquillar la reacció inicial, que és la que ha sortit realment del fons de l’ànima. Davant sortides de to com aquestes, que encara que no sempre resultin tan òbvies de fet sovintegen més del que hom desitjaria, segurament que la millor cura fóra una de ben senzilla: mirar més l’evangeli, veure quines eren les preocupacions de Jesús, i intentar fer servir els seus mateixos criteris a l’hora de valorar què és important i què no en la vida de la nostra societat.

2 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

Estic a favor d'en Martínez Camino. Ja va bé que algú digui les veritats, i per ser de l'Església jeràrquica no vol dir que tot sigui equivocat, ni molt menys. Poden tenir obres d'art molt cares en el Vaticà, però quan parlen del Matrimoni a ben segur que l'encerten, no poden ser tan burrus.

Anònim ha dit...

Si, és clar. I estàs en contra de l'avortament, també. Però una mare soltera, que necessita més ajuda que ningú, no voleu que rebin ajudes? US HEU BEGUT L'ENTENIMENT! AIXÒ HO FARIA JESÚS? Què us penseu, que així fomentaran la natalitat perquè hi hagi més mares solteres? AIXÒ ES SER RUCS.