10 de juny 2007

Les entrevistes de l'Agulla, en un llibre


Cristians de cada dia. Vint entrevistes. Per Josep Lligades. Col.lecció Emaús, 76. Centre de Pastoral Litúrgica. Barcelona 2007

“És diumenge de Pentecosta i a la meva senzilla parròquia parlem de la presència de l’Esperit. Cadascú de nosaltres el sent, el viu i l’intueix de forma diferent i pròxima alhora. Recordant que hem parlat de pau, d’esperança i d’alegria, acabo de llegir la darrera entrevista que recopila el llibre “Cristians de cada dia”, un llibre que precisament reflecteix, crec, aquesta presència de l’Esperit en les persones, transcendint al nostre entorn de forma diversa i enriquidora, a través de cristians i cristianes que volen un món més just i una Església més atenta a la realitat de les persones. Els entrevistats són cristians que, encara que mai s’ho deixarien dir, poden ser referents per als creients pel seu compromís silenciós i efectiu alhora, i que deixen petjada en el camí de portar l’Evangeli avui i ara.
Vint realitats de vint cristians de cada dia, com la nostra fe de cada dia que s’alimenta d’aquests referents, d’aquesta presència de l’Esperit que es veu en els ulls transparents i l’acció quotidiana dels cristians que no es fan veure, però que hi són, fent possible un món més digne, més humà i amb més esperança. Vint entrevistes aparegudes a L’Agulla en aquests deu anys, de la mà de Josep Lligadas, que ha sabut posar-nos a l’abast totes aquestes vivències de forma molt propera per ajudar-nos en el nostre camí en la fe, de vegades tan ple de revolts i de vegades tan clar i planer”.
Així comentava una subscriptora el llibre que recull vint de les entrevistes que al llarg d’aquests anys hem anat publicant en aquesta revista. No cal afegir-hi res més. Només convidar-vos, si voleu, a llegir aquest llibre per anar assaborint tantes històries humanes i cristianes que, des de la normalitat i la senzillesa, poden ser un estímul i una alenada d’aire fresc per a tots.