11 de des. 2007

Espàrrecs embolicats

L’espàrrec és un producte que, en la majoria dels casos, ha abandonat l’espaiós aire lliure dels boscos per acabar tots ben juntets en certs envasos claustrofòbics. També podem, però, trobar espàrrecs silvestres, si en sabem collir, o bé al mercat. Això sí, es torna a repetir aquesta curiosa tendència a la comunitat. Sempre els trobem en manats i ben juntets. Espero que la nostra societat, la civil i l’eclesial, no tinguin aquest concepte de comunitat claustrofòbica, on cal lligar els seus membres per tal que ningú es mogui més del compte.
Ingredients: 4 espàrrecs gruixuts per persona; 1 tall de pernil dolç o salat per cada dos espàrrecs; formatge ratllat (el tipus que més us agradi).
Preparació: Podeu utilitzar espàrrecs silvestres o envasats, verds o blancs (al vostre gust). Si són silvestres haureu de retirar la part més dura i escaldar-los durant uns minuts amb aigua i sal. Jo recomano que un cop escaldats es passin per la paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Un cop teniu a punt els espàrrecs, els emparelleu i emboliqueu amb el tall de pernil dolç o pernil salat transversalment (com si els posséssiu una faixa). Els dipositeu en una plata de forn, els cobriu parcialment amb una mica de beixamel clareta i poseu el formatge ratllat per sobre. Es gratinen uns minuts abans de servir-los.
És un bon plat com a entrant per a aquestes festes nadalenques. Podeu combinar els tipus d’espàrrecs i els pernils de l’envoltori, servint un embolicat de cada tipus per persona. També podeu fer embolicats amb salmó fumat. Bé, ja sabeu... que la vostra imaginació us acompanyi.

Tere Jorge

Publicat en el número 42, desembre de 2004