5 de des. 2007

Rotllos tricolors

Avui que es parla tant de concentració, matisos, colors, tendències, etc. des del racó de la cuina també volem fer-hi la nostra aportació, i donat que per cuinar, s’ha de fer amb sabata plana perquè els peus toquin ben bé a terra (seria poc fiable un menjar fet amb sabates de taló), aquí va la nostra proposta: tres elements, tres colors, tres sabors que, mantenint la seva identitat, fan un únic plat novedós. Ja és hora que “progressem”, superem el típic rostit de sempre i ens arrisquem a fer coses “diferents”.

Ingredients (per a quatre persones): Un bistec de vedella gran per persona (normalment si no està molt oberta la part de la “culata” va molt bé); una truita a la francesa per a cada bistec; un tall de pernil per a cada truita (si és bo millor). Per a la salsa: 100 gr. d’ametlla crua, dos alls i una ceba grossa; 1 got de vi blanc; 1 got de brou de pollastre o carn.

Preparació: Es fan les truites i es reserven en un plat. Salem i empebrem els bistecs segons els gustos i els estenem sobre una fusta. A sobre de cada bistec, hi col·loquem la truita a la francesa i a sobre de la truita el tall de pernil. Una vegada tenim aquests tres pisos, amb molta cura, enrotllem el bistec ben fort i el lliguem amb cordill de cuina (per això necessitem que el bistec sigui gros i que la carn no s’obri). Posem els rotllos en una paella amb oli. Un cop daurats els reservem. En aquell mateix oli, hi fregirem les ametlles, els alls i la ceba. Ho passarem per la batedora amb una mica de brou.
A la cassola hi col·locarem els rotllos i els regarem amb el vi blanc, hi afegirem la picada i el got de brou i ho deixarem coure una mitja hora aproximadament. Si veiem que s’espesseix massa la salsa hi podem afegir més brou.
Traiem els rotllos i els deixem refredar. Un cop freds, traiem el fil de cuina i els tallem en rodanxes ni primes ni gruixudes. El resultat és sorprenent.
Servim les rodanxes de carn tricolor en una plata i la salsa a part, ben calenta. L’acompanyament el decidiu vosaltres.

Tere Jorge

Publicat en el número 37, desembre 2003