1 de des. 2007

Sopa de meló

Ha arribat la calor (això va ser publicat al juny, però encara que ara siguem a l'hivern, mantenim l'esperança que la calor tornarà!)No sé vosaltres, però jo sóc molt sopera i a l’estiu no vull renunciar a la cullera. Per això avui us proposo una sopa freda un xic diferent del que estem habituats. Es tractaria de transformar una fruita de temporada en un primer plat refrescant i original. A més, com podreu veure, és un plat molt senzill i és que la calor ja ho té també això i és que no fa gaire il·lusió passar-se molta estona a la cuina. Bon estiu!
Ingredients (per a vuit persones): 1 meló madur; 1 ampolla de cava petita (benjamín); crema de llet (un brick petit); sal; pernil salat o salmó fumat; menta fresca (optatiu).

Preparació: S’obre el meló, es pela i es treuen les llavors. El tallem a trossets en un recipient, hi afegim el cava i la crema de llet i un pessic de sal. Ho triturem amb la batedora i reservem la crema resultant a la nevera. A l’hora de servir-la hi afegirem el pernil salat o el salmó fumat (segons us agradi) tallat en tires molt primes, com si fossin virutes.

Consells: Aquesta crema és bona ben freda. Per aconseguir-ho podeu tenir el meló a la nevera abans d’obrir-lo. També, una vegada feta la crema podeu abocar-ne una part i omplir una cubitera. Quan aneu a servir la sopa hi afegiu els glaçons de crema de meló. Si us n’agrada el gust s’hi pot afegir un parell de fulles de menta fresca.

Tere Jorge

Publicat en el número 35 juny de 2003.