23 de des. 2007

L'amor ha de ser lliure

El que penso d’aquest mític lema dels anys 70 pertany a la meva estricta intimitat, i per tant, no ho comentaré. El que sí que mereix una puntada a L’Agulla és que per primer cop puc afirmar el meu total acord amb una campanya institucional amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers la dona. Altres campanyes s’han enfocat com si fossin anuncis contra els accidents de trànsit: imatges de dones amb cops de puny, crits i baralles a un anunci, situacions de violència vistes pels fills... Aquestes campanyes de poc serveixen i res no canvien, perquè qui ho pateix ja sap la realitat i qui no ho pateix, ho mira com si allò fos totalment aliè a la seva vida. En canvi, aquest any l’han encertat amb una campanya de prevenció, dirigida als joves i amb un llenguatge directe: “L’amor ha de ser lliure. De masclisme. De bronques. De gelosia. De control de trucades.” S’ajuda els joves a detectar i allunyar-se de bon principi de conductes de possessió, de domini, de control i agressivitat, conductes que malauradament part de la nostra societat considera com a inherents de les relacions de parella. Per això, per prevenir i fer prendre consciència, sí que calen campanyes. Per a les víctimes el que cal és atenció efectiva i recursos. La resta és comèdia, i amb això dels “Dies internacionals...” se’n fa molta, de comèdia.
Maria-Josep Hernàndez

2 comentaris:

Silveri Garrell ha dit...

El titol mateix de la campanya es totalment i vergonyantment llicenciós, i per això és convertirà la campanya en un boumerang que provocarà més abusos sexuals.L'amor lliure ens converteix en animalets, altra cosa es que ho vulguin fer llegir entre linies però, al penjar aquest cartell ja pequen d'escàndol. ¡¡¡ai dels escandalosos, va dir Aquell de la Cova de Betlem...!!!

Anònim ha dit...

Ànims, Silveri, que no n'hi ha per tant. Ja esperàvem el teu comentari... Però tranquil, no confonguis termes: la llibertat més evangèlica és la que respecta, per damunt de tot, la llibertat dels altres. Sinó es converteix en fer mal, cosa ben diferent a la llibertat ben entesa.

Que tinguis molt Bones Festes!
Maria-Josep