14 de nov. 2007

LLom a la mostassa

(“Com el gra de mostassa, així és el Regne de Déu”)

Per a 6 persones:

1 kg. de cinta de llom en un tros (millor si és de dos colors); mostassa de Dijon (aquella que és granulada); un got de vi blanc; sal; oli. Per acompanyar: pastanagues, xampinyons o patates tallades a daus

Per començar s’ha de lligar la cinta de llom amb fil gruixut. Es sala la carn i s’unta la carn amb la mostassa de manera que quedi completament coberta. En una plata de forn es preparen les verdures o patates (s’han de salar) que hem triat per acompanyament i es posen en cru junt amb la carn. Una vegada ho tenim llest, es rega tot amb un bon raig d’oli, el vi blanc i mig got d’aigua. Ho posem al forn a una temperatura de 180º aproximadament durant una hora (si el forn ho permet, es pot posar forn i grill alhora). Si veiem que es consumeix el suc es pot anar regant amb aigua.

Passat aquest temps, s’agafa una agulla (o objecte similar) i es punxa la carn per comprovar que no sagni (és a dir, que és definitivament morta). Es deixa refredar una mica.

Finalment, separarem les verdures, traurem el fil de la carn i la tallarem a filets no gaire gruixuts. El suc que queda, que tindrà també la mostassa que ha anat caient durant la cocció, serà la salsa que posarem ben calenta sobre la carn i les verdures al moment de servir-la.

Per tenir en compte: El temps de forn dependrà del punt que vulguem donar-li a la carn. Com a referència s’ha de tenir en compte que cada kg, de carn necessita una hora de forn.

Tere Jorge

Publicat en el número 26, octubre de 2001