És una de les riqueses de la nostra terra que compta amb boscos pròdigs en aquest preuat producte (menyspreat en altres indrets). Podem trobar una gran varietat de bolets que neixen encara malgrat la destrucció ecològica que pateixen. També és molt tradicional la figura del boletaire, expert buscador i gelós coneixedor dels llocs on cal cercar cada espècie, capaç de no deixar rastre del seu pas pel bosc i incapaç de la més mínima destrucció. No confondre mai amb una altra figura, per desgràcia cada vegada més freqüent, molt més sorollós i de tarannà destructor que es belluga pel bosc: parlo del pixa-pins o camaco que, amb la seva ignorància fa disminuir la collita de bolets.
Malgrat aquests inconvenients, el bolet és com una promesa, davant l’hivern que s’apropa, que en la mort cíclica de la natura i de l’aparent humitat podrida de les fulles, sempre hi ha un renaixement constant.
Ingredients per a quatre persones: un litre i mig de brou lleuger de pollastre; fredolics o qualsevol altre bolet aromàtic (uns
Tere Jorge
Publicat en el número 31, octubre de 2002
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada