24 de gen. 2008

Mandonguilles amb sèpia i marisc

El plat que us presentem avui és un “mar i muntanya” molt tradicional a la cuina de la nostra terra. Com quasi sempre passa amb els plats de categoría té un origen senzill i casolà. És un plat original fora de les nostres fronteres, provocat per la imaginació que moltes vegades no es pot descobrir des de l’opulència. És un plat menestral, solidari, de colles i que intenta acostar sabors molt diferents obtenint un conjunt de bon gust.

Ingredients per a 4 persones

1 kg. de carn picada de porc; 3 sípies; 12 gambes; 4 ous; molla de pa; all; pebre; julivert; 1 ceba grossa; 3 tomàquets; una mica de brou; ametlles torrades.

Preparació

Barrejarem molt bé la carn, que haurem salpebrat, amb l’all i el julivert trinxats, l’ou batut i la molla de pa. Fem unes boletes no gaire grosses, les enfarinem i les fregim en oli abundant.

Fem un sofregit amb la ceba ratllada, el tomàquet i una mica d’oli de fregir les mandonguilles. Después d’uns minuts, afegim les mandonguilles, les sípies tallades petites i brou fins que ho cobreixi, i ho deixem coure 30 minuts (millor en una cassola de fang). A continuació hi afegim les gambes i ho deixem uns cinc minuts a foc lent. Afegim la picada, deixarem coure cinc minuts més i ja està a punt.

Tere Jorge. Publicat l'abril del 2005