Durant la temporada boletaire entre els mesos de setembre i octubre a diferents poblacions del Berguedà es celebren festes i mercats dedicats als bolets. Això dóna pas també a un tipus de cuina amb molta personalitat i a vegades bastant desconeguda. Avui descobrirem un plat que està a mig camí entre les patates d’Olot i el trinxat de
Ingredients per a quatre persones:
Preparació: En una cassola amb aigua i sal es couen les patates, pelades i tallades a trossos, juntament amb la col. Mentrestant es fregeix la cansalada amb poc oli fins que estigui ben cruixent. Quan la treieu cal posar-la sobre paper de cuina per treure-li l’oli sobrant. A la mateixa paella posem la botifarra tallada a trossos i els llardons; afegim els fredolics amb l’all i el julivert picats. Ho cuinem a foc mitjà durant una estona.
Quan les patates i la col siguin ben cuites, les escorrem i les posem en un recipient per aixafar-les bé. Un cop fet, afegim el sofregit de botifarra i fredolics que hem preparat abans. Es barreja tot i es formen amb la mà petites hamburgueses que fregirem (amb poc oli), acompanyades, a l’hora de servir-les, de les rostes de cansalada que teníem reservades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada