30 de gen. 2008

Mandonguilles marineres

Ja hem passat la famosa “cuesta de enero” i ara només ens queden les onze “cuestas” restants. Sembla que només sigui al gener que tenim dificultats per superar el final de mes. El cert és que s’ha convertit en un tòpic. Doncs mireu, per desfer tòpics i aprofitar potser aquella mica de marisc o peix que ens queda al congelador després del Nadal us proposo fer unes mandonguilles de costa, criades al costat del mar. O és que sempre hem de fer mandonguilles de carn? A més, recordeu que arriba la Quaresma i hem de fer bondat. I a més, descobrireu que és una manera còmoda perquè els nens mengin peix.


Ingredients: peix blanc (preferentment rosada, rap i lluç); gambeta petita; musclos; ou batut; farina de galeta; farina; all, julivert, safrà i pinyons.


Preparació: Bullirem el peix amb aigua i sal. Farem un brou curt, és a dir amb poca aigua. No cal que bulli massa estona perquè ens interessa que el peix quedi consistent. El netejarem i esmicolarem. Afegirem tallats molt petits els musclos i les gambetes un cop cuits.

Tots aquests ingredients ben picats els barregem amb ou batut i farina de galeta, la quantitat que admeti fins que veieu que queda una pasta consistent. Farem boletes, és a dir les mandonguilles, i les passarem per farina abans de fregir-les. L’oli no ha d’estar excessivament calent i les enrossirem.

En aquest mateix oli, fem una picada de julivert, all, safrà i pinyons (o ametlles) i afegim de seguida una mica del brou de bullir el peix i les mandonguilles i deixarem que faci xup-xup, una estoneta, amb el foc molt baix.

Podeu afegir pèsols o patates fregides per acompanyar les mandonguilles, segons us convingui.

La quantitat de peix dependrà de la quantitat de mandonguilles que vulgueu fer.

Tere Jorge. Publicat el febrer de 2006