31 de gen. 2008

Espirals amb fruits de mar

Ja s’acosta l’estiu. Durant aquest mes les nostres agendes no donen l’abast per apuntar els diferents dinars o sopars de cloenda de curs de les diferents històries que hem estat treballant tot l’any. Fa molta il·lusió fer aquests tancaments a casa d’un o d’altre, cadascú porta alguna cosa i entre tots ho fem. Però sovint no disposem de gaire temps i la calor ens aconsella allunyar-nos dels fogons. Avui us deixo un plat fresc, molt senzill i ràpid de preparar. Un plat típic d’estiu “arreglado pero informal”.

Ingredients per a 4 persones:

320 gr. d’espirals de colors (uns 80 gr. de pasta per persona; si són de menjar podeu posar 100 gr.); 2 llaunes de musclos en escabetx; gambetes petites ja pelades; 4-5 barretes de cranc; 1 llauna d’anxoves; formatge tallat en daus petits; nous. Per a la vinagreta: oli d’oliva; vinagre; 1 culleradeta de mostassa de Dijon (granulada); unes 12 ametlles torrades

Preparació

Bullirem els espirals, els colarem i els deixarem refredar. A continuació amb una mica d’oli en una paella saltejarem les gambetes (amb una mica de sal i pebre) i en l’últim moment hi afegirem una mica de vi blanc. En un bol gran hi abocarem la pasta i barrejarem els diferents ingredients: les gambetes, els musclos (sense l’oli de l’escabetx), les barretes de cranc tallades a rodanxes, les anxoves tallades petites, els daus de formatge i les nous també tallades petites. És un plat fred i és recomanable guardar-lo en el frigorífic fins al moment de servir-lo.

Per a la vinagreta posarem en el pot de la batedora els ingredients, tenint en compte que sempre hem de posar el doble d’oli que de vinagre. Ho triturem.

En el moment de portar el plat a taula, aboquem la vinagreta per sobre i ho barregem bé tot.

Tere Jorge. Publicat al juny del 2005